Stanislav Wawrinka slog i tisdags natt (10/5) Benoir Paire 5-7, 6-2, 6-1. Efter att Wawrinka fått en varning i början av andra set, började hans arga känslor ta över. Denna gång var Stans känsloutbrott positivt och var troligtvis en av anledningarna att han vann matchen.

 

Matchen började bra för båda partnerna. Det höll varandras servar tills 5-5. Fram tills 5 lika såg Wawrinka starkast ut. Han hade inte haft en ända breakboll emot sig. Medan Paire hade varit tvungen att rädda två stycken breakbollar i första. Helt plötsligt tappar Stan sitt fokus och fransmannen är framme med sin flacka hårda backhand för att ta hand om sin chans att bryta Stan. Det gör han och nyckeln till Paire setvinst är hans fenomenala backhand och sina välplacerade stoppbollar. Någon som också bör tilläggas är att Paire forehand var ovanligt stabil i första set.

 

Sedan hände något i början av andra set, Wawrinka får en varning för osportsligt uppträdande. Domaren hävdar att Stan har sagt ”FUCK”, fast Wawrinka menar på att han sa till sin coach ”Why do we train so much?”. Wawrinka blir riktigt frustrerad på domaren och tjurar minst två game över detta. Det positiva med detta är att han lyckas vända sin frustration till något positivt. Efter att Wawrinka fick en varning började han att spela mer avslappnat och blev mer fokuserad på sitt spel. Paires forehand började bli mer och mer fladdrig under matchens gång. Det i kombination med Paires negativa humör i matchens slut, gjorde att Wawrinka kunde vinna de två sista seten ytterst komfortabelt. Sammanfattningsvis gäller det att lägga sin energi på rätt saker och man vill maximera sina chanser att vinna en match som tennisspelare.  

 

Svinga lugnt, lövet.

Visa fler inlägg